Podete

Poduri şi podeţe în grădină

Grădina este colţul din natură care îţi oferă posibilitatea să te relaxezi şi să inspiri o gură de aer proaspăt alături de prieteni. Ca element de decor, podeţul va fi cu siguranţă printre punctele de atracţie ale grădinii, oferind un loc plăcut pentru contemplare şi meditaţie.

Podurile şi podeţele sunt construite deasupra unui mic curs de apă, a unui teren bolovănos sau chiar a unui iaz şi pot fi amenajate chiar şi pe un teren de dimensiuni mai mici.

Un podeţ arată grozav deasupra iazului sau heleşteului din grădina ta, putând fi locul ideal de unde să admiri varietatea peştilor care le populează.

Dacă o apă curgătoare vă traversează grădina şi a restricţionat accesul spre anumite zone, un pod va putea să unifice toată grădina.

Dacă vreţi să aduceţi frumuseţe unui loc mai accidentat sau bolovănos, un podeţ poate fi soluţia ideală.

Numeroase podeţe se construiesc cu stâlpi şi balustrade ornamentale şi funcţionale. Unele balustrade sunt special construite pentru a-i proteja pe copii, iar altele numai pentru rolul decorativ.

Podurile şi podeţele proiectate de firma noastră sunt construite din lemn, care este materialul cel mai uşor de prelucrat pentru construcţia unui pod. Lemnul poate fi folosit natural (salcăm, gorun, stejar, carpen) sau tratat (brad, molid).